Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Krämig hummersallad på gurknudlar

12 portioner

Hummersallad

Förbereds dagen innan festdagen

6 humrar a ca 350g
1 ½ gurka
6 avocado
½ citron
1 dl majonäs
3 dl crème fraiche
¾ dl finhackad dill
salt och peppar

Gör så här:
Dela humrarna och tag ur köttet.
Skala gurkan och tag ur kärnorna. Hacka gurkan i små tärningar, och gör likadant med avokadon. Pressa citronsaften över avokadon.
Blanda majonnäs och crème fraiche noggrant och blanda sedan ner hummerkött, gurka och avokado. Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

Gurknudlar
2 rödlökar
4 gurkor
salt

Gör så här:
Skala gurkorna och tag ur kärnorna. Strimla dem till långa nudlar.
Strimla rödlöken tunt och blanda den med gurknudlarna Salta lätt.
Täck med plast och låt stå i kylen fram till festdagen.

Till garnering
8 skivor formfranska
dillvippor

På festdagen:
Blanda ner den finhackade dillen i hummersalladen.
Låt gurknudlarna rinna av och klappa dem torra med hushållspapper.
Servera salladen i ett rede av gurknudlar.
Garnera med rostade brödtrianglar och dillvippor.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: