Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Tre Sorters Strömming förrätt recept

12 portioner

Kräftströmming

Förbereds 1-2 dagar innan festdagen

24 st strömmingsfiléer
salt och vitpeppar
2 msk dillfrön
4 dl tomatjuice

Gör så här:
Klipp bort strömmingarnas ryggfenor.
Rulla filéerna med köttsidan utåt och lägg dem i en ugnssäker form.
Salta, peppra och strö över dillfrön.
Häll över tomatjuicen och ställ in formen i ugnen på nedersta falsen i 200° ca 25-30 minuter. Låt strömmingarna svalna.
Täck med plast och låt stå i kyl fram till festdagen.

Kaviarströmming

Förbereds 1-2 dagar innan festdagen

24 st strömmingsfiléer
3 dl matlagningsgrädde
1 dl hackad gräslök
3 msk kaviar
1 msk stark, söt senap
salt och vitpeppar

Gör så här:
Klipp bort strömmingarnas ryggfenor.
Rulla filéerna med köttsidan inåt och lägg dem i en ugnssäker form.
Strö över gräslöken.
Blanda grädde, kaviar och senap och häll blandningen över strömmingarna.
Ställ in formen i ugnen på nedersta falsen i 200° ca 25-30 minuter.
Låt strömmingarna svalna.
Täck med plast och låt stå i kyl fram till festdagen.

Senapsgravad strömming

Förbereds 2-5 dagar innan festdagen

24 st strömmingsfiléer
5 dl vatten
1 dl ättika
1 msk salt
1,5 msk vanlig senap
1,5 msk stark, söt och grovkorning senap
2 msk farinsocker
1 dl matolja
vatten
salt och vitpeppar

Gör så här:
Dra av skinnet från strömmingarna.
Blanda vatten, ättika och salt och lägg strömmingarna i lagen.
Låt dem stå över natten, eller tills de är vita rakt igenom.
Låt filéerna rinna av väl.
Blanda samman senap, farinsocker och olja. Smaka av med salt och peppar.
Rör ut med lite vatten till lagom konsistens.
Vänd ner strömmingarna i såsen.
Täck med plast och låt stå i kyl och dra i 12 timmar, eller fram till festdagen.

På festdagen:
Tag fram samtliga strömmingar ur kylen.
Lägg två strömmingar av varje sort på assietter.
Garnera kräftströmmingen med hackad dill, kaviarströmmingen med hackad gräslök och senapsströmmingen med en kvist persilja.

Servera gärna ett gott bröd till rätten.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: