Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Hummersoppa med kummingrissini

Förbereds 1-2 dagar innan festdagen

12 portioner

2 kokta humrar
2 liter fiskbuljong
1 1/4 dl olja
2 msk hummerfond på flaska
2 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade gula lökar
2 morötter i små tärningar
150g rotselleri i små tärningar
8 msk vetemjöl
1 dl tomatpuré
2 lagerblad
1 tsk timjan
4 dl torrt vitt vin
1 dl pernod
4 dl vispgrädde
½ dl chilisås
salt, cayennepeppar och tabasco

5 dl créme fraiche till serveringen

Gör så här:
Dela hummern på längden och tag ur allt köttet.
Hacka hummerköttet grovt och förvara lufttätt fram till festdagen.
Tag vara på skaldelarna och krossa dem.
Koka upp buljongen i en stor kastrull.
Hetta upp oljan i en liten kastrull och tillsätt det krossade hummerskalet, hummerfonden och vitlöken.
Fräs på medelvärme i ca 10 minuter.
Blanda ner grönsakerna i skalen och bryn under omrörning i ytterligare 10 min.
Tag kastrullen av värmen och rör ner mjölet.
Vispa ner hummer- och grönsaksblandningen i den kokande buljongen, och tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan, vin och pernod. Sjud ca 20 minuter utan lock.
Sila soppan och vispa ner grädden och chilisåsen
Smaka av med salt, cayennepeppar, tabasco och eventuellt mera vin.
Låt soppan kallna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Låt soppan koka upp och fördela den i soppskålar.
Fördela hummerköttet i skålarna och klicka ner ca 1 msk creme fraiche.
Servera genast tillsammans med kummingrissini.


Kummingrissini

Kan förberedas en vecka innan festdagen

12 stycken

5 dl vetemjöl
½ paket jäst
1 dl ljummet vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
5 msk olivolja
1 msk flytande margarin
¼ dl mjölk
1 ägg
kummin och flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten
Lös upp jästen i vattnet och rör ner sockret.
Häll jästblandningen i hålet i mjölet och låt stå i 10 minuter
Tillsätt salt, olja och margarin.
Mixa degen smulig med elvispens degkrokar.
Täck bunken med handduk och lämna att jäsa i 30 minuter.
Arbeta samman degen och kavla ut den på välmjölat bakbord till en 1 cm tjock kvadrat.
Skär bort de yttersta, ojämna kanterna och skär sedan degen i 12 remsor.
Rulla remsorna runda och lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
Låt dem jäsa i 10 minuter.
Blanda mjölk och ägg och pensla grissinin med blandningen.
Strö över kummin och salt.

Grädda överst i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är vackert ljusbruna.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: