Home Partydags | Hem


+Om mat
+Förrätter recept
-Varmrätter recept
 Kycklingfilé
 Rådjurssadel
 Helst Fläskfilé
 Helst Oxfilé
 Rostbiff
 Fläskfilémedaljo
 Sjötungafilé
 Örtf Kycklingfilé
 Lammstek
 Älgfärsbiff
 Oxfilé
 Bergtunga
 Apelsinkyckling
 Helstekt Fläskfilé
 Örtbakad Laxfilé
 Oxfile m såser
 Kalkonroulad
 Bourguignon
 Kyckling ädelost
 Höststek
 Biffrad
 Spättafilé
 Renfilé
 Kycklingtimbal
 Porterstek
 Fläskfilé ört
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Parmalindad, örtfylld kycklingfilé med gräddkokta rotfrukter, portvinssås och farin-och timjanstekta potatishalvor

Parmalindad kycklingfilé, 12 port
förbereds en till två dagar innan festdagen

12 filéer av kycklingbröst
6 dl riven ost
1 dl finhackade färska eller frysta örter, t.ex basilika, timjan, rosmarin…
12 skivor parmaskinka

Gör så här:
Putsa filéerna, salta och peppra dem runt om och skär djupa fickor i dem.
Blanda osten och örterna och fyll fickorna med blandningen.
Tryck ihop öppningen och linda parmaskinka runt varje filé.
Lägg filéerna i en välsmord ugnsfastform eller långpanna. Täck med aluminium folie och förvara i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Stek kycklingen, fortfarande under folien i 200 grader i ca 25 minuter. Tag av folien den sista kvarten.
Servera tillsammans med gräddkokta rotfrukter, portvinssås och potatishalvor.

Portvinssås 12 port
Förbereds 2-4 dagar innan festdagen

75 g smör eller margarin
6 finhackade schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
7,5 dl vatten
2 tärningar kalvbuljong
2 ¼ dl rött portvin
2 tsk soya
1 ½ tsk grovmalen svartpeppar
brun maizenaredning
1 ½ tsk socker
1 ½ tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök och stek i smöret ca 5 minuter utan att det tar färg
Smula ner buljongtärningarna och tillsätt vatten, portvin, peppar och soya.
Låt såsen småkoka i 10 -15 minuter.
Sila såsen och red av den med brun maizenaredning.
Vispa ner socker och vinäger.
Smaka av med salt och peppar
Låt svalna och förvara övertäckt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Värm upp såsen i en kastrull, blanka ev. av den med en klick smör och servera tillsammans med kycklingfiléer, rotfrukter och potatishalvor.

Gräddkokta rotfrukter
Förbereds 1-2 dagar innan festdagen

10 morötter
1 stor rotselleri
4,5 dl grädde
½ msk torkad dragon
salt och peppar

Gör så här:
Skala rotfrukterna och skär dem i centimeterstora kuber.
Koka dem knappt mjuka i grädden.
Låt svalna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen

På festdagen
Värm upp rotfrukterna i en vid kastrull.
Rör ner dragonen och smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med kycklingfiléer, portvinssås och potatishalvor

Farin- och timjanstekta potatishalvor
Förbereds 1-3 dagar innan festdagen

24 medelstora potatisar
125 g smör eller margarin
4 msk farinsocker
1 msk timjan
1 msk salt

Gör så här:
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i 10 minuter.
Låt potatisarna kallna, dela dem på mitten och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen

På festdagen
Smält smöret i en långpanna.
Lägg ner potatishalvorna och vänd runt dem så att de har smör runt om.
Blanda farinsocker, timjan och salt i en mortel och stöt samman lätt.
Strö hälften av farinblandningen över potatishalvorna och stek dem i ugn i 200 grader ca 20 minuter.
Vänd dem och strö över resten av farinblandningen efter halva tiden.
Servera tillsammans med kycklingfiléer, portvinssås och rotfrukter


Om mat: | Recept förrätter: | Recept varmrätter: Vitvinsbrässerad kycklingfilé med krassesås - Rådjurssadel med körsbärssås och smörstekta kantareller - Helstekt fläskfilé med apelsinsås och getostgratinerade grönsaker - Helstekt ört- och baconfylld oxfilé med murkelsås, smörsvängd sparris och fransk potatiskaka - Rödvinsbrässerad rostbiff med svartvinbärssås och varm päronsallad med ädelost. Serveras med persiljestekt potatis - Fläskfilémedaljonger med rosmarinsky, honungsglacerade grönsaker och potatisgratäng med smak av citrus - Smördegs- och laxfärsinbakad sjötungafilé med dilldoftande vitvinssås och parmesanpanerade potatistoppar - Parmalindad, örtfylld kycklingfilé med gräddkokta rotfrukter, portvinssås och farin-och timjanstekta potatishalvor - Vitlöksspäckad lammstek, lättrökt rödvinssås, chevrefylld rösti och ugnssteka grönsaker - Älgfärsbiff med skogssvamp, lingon- och ginsås samt gratinerad mandelpotatispuré - Baconlindad oxfilé med pepparsås, rödvinskokta haricots verts, rödlöksmarmelad och ugnsstekt potatis - Pocherad bergtunga med kräft- och svartrotsfräs, chablissås och smörslungad dillpotatis - Apelsinkyckling med savoykåldolmar - Helstekt, pepparrotsfylld fläskfilé med champagnesås och kantarellbakad potatis - Örtbakad laxfilé med vitvinshollandaise och varm primörsallad - Helstekt oxfilé med två såser, potatisterrin och varma grönsaker - Kalkon- och kryddostroulad med röbetstimbal och tranbärssås - Boeuf Bourguignon - Kycklingfilé med ädelostsås, petits pois och klyftpotatis - Höststek med viltsmak, enbärssås och potatis - Helstekt biffrad med rotfruktstårta och kantarellsås - Champinjonfylld spättafilé med konjakssås och gurkrosor - Renfilé med lingonsky, gräddkokt brysselkål och timjanbakad potatis - Kycklingtimbal på grönsaksbädd med dragonsås - Porterstek med Madeira - Örtmarinerad fläskfilé med potatistårta och rödvinssås | Efterrätter recept: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: