Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Toast med honungsgratinerad chèvre och valnötter, med parmarosor på rödlöks- och ruccolabädd

Förbereds dagen innan festdagen

12 portioner

12 brödskivor
25 gr smör
800 gr chèvre
1/2 dl flytande honung
100 gr valnötskärnor
200 gr ruccolasallad
1 rödlök
2 msk olivolja
4 msk balsamvinäger
2 krm grovmalen svartpeppar
12 skivor parmaskinka

Gör så här:
Ta ut rundlar av brödet och stek dem i smöret tills de fått fin färg.
Placera de stekta brödskivorna på plåt med bakplåtspapper.
Skär 12 skivor av chèvren och skär bort den yttersta kanten på osten.
Placera en ostskiva på varje brödrundel.
Ringla honungen över osten.
Krossa valnötskärnorna grovt och strö över.
Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen.

Blanda olivolja, balsamvinäger och svartpeppar till en dressing.
Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

Dela parmaskivorna på längden och rulla samman till rosor så att du får 2 rosor från varje skinkskiva. Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen.

Skiva rödlöken tunt och blanda med ruccolasalladen. Förvaras i uppblåst plastpåse i kyl fram till festdagen.

På festdagen:
Ta fram toastarna ur kylen och värm dem i ugn i 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills osten smält.
Blanda under tiden salladen med dressingen och fördela på assietter.
Placera en toast på varje assiett, garnera med parmarosor och servera genast.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: