Krämig hummersallad på gurknudlar
12 portioner
Hummersallad
Förbereds dagen innan festdagen
6 humrar a ca 350g
1 ½ gurka
6 avocado
½ citron
1 dl majonäs
3 dl crème fraiche
¾ dl finhackad dill
salt och peppar
Gör så här:
Dela humrarna och tag ur köttet.
Skala gurkan och tag ur kärnorna. Hacka gurkan i små tärningar, och gör likadant med avokadon. Pressa citronsaften över avokadon.
Blanda majonnäs och crème fraiche noggrant och blanda sedan ner hummerkött, gurka och avokado. Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
Gurknudlar
2 rödlökar
4 gurkor
salt
Gör så här:
Skala gurkorna och tag ur kärnorna. Strimla dem till långa nudlar.
Strimla rödlöken tunt och blanda den med gurknudlarna Salta lätt.
Täck med plast och låt stå i kylen fram till festdagen.
Till garnering
8 skivor formfranska
dillvippor
På festdagen:
Blanda ner den finhackade dillen i hummersalladen.
Låt gurknudlarna rinna av och klappa dem torra med hushållspapper.
Servera salladen i ett rede av gurknudlar.
Garnera med rostade brödtrianglar och dillvippor.
|