Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom

Förbereds en till två dagar innan festdagen

12 portioner

12 mjuka tunnbröd
300g rökt renstek, eller annat rökt kött
2 stora äpplen, skalade och rivna
saften av 1 citron
2 små finhackade rödlökar
8 dl creme fraiche
2 ¼ dl hårt vispad grädde
1,5 msk finhackad dill
4 msk riven pepparrot
0,5 dl söt, stark senap
salt och peppar

Till garnering:
200g stenbitsrom och dillvippor till garnering

Gör så här:
Korgar
Fukta tunnbröden och värm dem i stekpanna i några sekunder tills de blir mjuka och böjliga.
Lägg dem över t.ex ett glas och forma en skål. Eventuellt kan man binda ett snöre runt så att korgen behåller formen.
Låt korgarna torka och förvara öppet fram till festdagen.

Röra
Tärna eller strimla köttet fint och finhacka löken.
Skala och riv äpplena, blanda med citronsaften och låt dem rinna av något. Blanda kött, lök och rivet äpple i en stor skål.
Låt creme fraichen rinna av och blanda den med den hårt vispade grädden, dillen, pepparroten och senapen.
Blanda samman creme fraicheblandningen med köttblandningen och smaka av med salt och peppar.

Förvara röran lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Fördela röran i tunnbrödkorgarna och garnera med stenbitsrom och dillvippor


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: