Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor förrätt

Förbereds två till tre dagar innan festdagen

12 portioner

Dressing
1/4 dl balsamvinäger
1/4 matolja
1 dl vatten
7 kryddpepparkorn
7 hela kryddnejlikor
15 russin, lätt mosade

Sill
1 rödlök
5 dl crème fraiche
300-400g matjessill
4 röda chilifrukter
2 msk sweetchilisås
1/2 msk chilipeppar
1 vitlöksklyfta
ev. salt

Tillbehör
12 skivor kavring
2 röda paprikor
Ruccolasallad

Gör så här:
Börja med att blanda till dressingen och förvara den täckt i kyl fram till festdagen.
(Ju längre den står desto mer kommer den att smaka, den bör stå minst 2 dygn.)

Skala löken och finhacka den.
Skär matjessillen i ca 1 cm tärningar.
Rensa chilifrukterna på frön och hacka chiliköttet så fint som möjligt
Blanda ner allt i crème fraichen och tillsätt de övriga ingredienserna. Rör om väl, och smaka ev. av med salt. Förvara sillen lufttätt i kyl fram till festdagen.
För att smakerna skall blandas ordentligt bör den stå 2-3 dagar innan festdagen.

På festdagen:
Hacka paprikorna i ca 1/2 cm stora bitar.
Skär ut rundlar av kavringen med hjälp av t.ex. ett glas.
Fördela ruccolasallad på assietter och ringla över dressing.
Placera en rundel kavring på salladen och fördela därpå sillen ovanpå.
Garnera genom att strö hackad paprika över rätten. Servera!


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: