Färsk sparris med hasselnötsvinägrett förrätt
Förbereds dagen innan festdagen
12 portioner
6 buntar färsk sparris
2 askar färsk ruccolasallat
2 dl hasselnötter
1 dl kallpressad olivolja
1 msk balsamvinäger
Garnering:
1 liten bit hyvlad parmesan
Gör så här:
Grovhacka hasselnötterna och blanda med olivolja och balsamvinägern.
Blanda ner hälften av hasselnötsvinägretten i ruccolan. Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen
Skär bort nedersta delen av sparrisen och förvara i kyl fram till festdagen.
På festdagen
Koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Skölj sedan i iskallt vatten.
Salta och peppra.
Fördela sparrisen och ruccolan på assietter. Skeda över resten av hasselnötsvinägretten och avsluta med att toppa rätten med hyvlad parmesan.
|