Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Kantarellsoppa

Förbereds två till tre dagar innan festdagen

12 portioner

2 ¼ liter färska, eller motsvarande mängd torkade eller konserverade
4 finhackade schalottenlökar
100 g smör
½ dl vetemjöl
1 dl kycklingfond på flaska
2 ¼ liter vatten
4 dl torrt vitt vin
5 dl grädde
5 äggulor
salt och peppar

Gör så här:
Hacka kantarellerna grovt och stek dem tillsammans med den finhackade löken tills nästan all vätska kokat in.
Pudra över mjölet och rör om väl.
Tillsätt vatten, buljong och vin och låt koka upp.
Låt soppan sjuda i 20-30 minuter.
Låt sedan soppan svalna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Blanda äggulor och grädde i en skål.
Låt soppan få ett kraftigt uppkok och tag sedan kastrullen från värmen
Vispa ner ägg- och gräddblandningen, smaka av med salt och peppar.
Värm upp soppan ordentligt, men låt den inte koka!
Servera genast.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: