Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Liten gourmetsallad

12 portioner

Förbereds en till två dagar innan festdagen

10 morötter
600 g grön sparris
1 finhackad rödlök
0.5 dl god olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk finhackad färsk timjan
½ tsk hackad och stött färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
600 g ruccolasallat
salt och peppar

Eventuellt ätliga blommor till garnering


Gör så här:
Skala och skär morötterna till långa skivor med potatisskalare eller osthyvel, lägg strimlorna i lättsaltat vatten i kyl fram till festdagen.
Skölj sparrisen och skär bort den nedersta, grova delen. Dela sparrisarna på längden och lägg dem i lättsaltat vatten i kyl fram till festdagen.
Blanda olja och vinäger, tillsätt timjan, rosmarin och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

På festdagen
Koka sparrisen i lättsaltat vatten (inte samma som det legat i tidigare) 2-3 minuter.
Lägg i morotsstrimlorna den sista trettio sekunderna och tag sedan upp grönsakerna med hålslev
Sila bort örterna ifrån vinägretten.
Blanda de varma grönsakerna med ruccola, finhackad rödlök och dressing.
Fördela den ljumma salladen på tallrikar, försök att bygga upp den på höjden.

Strö lite flingsalt över rätten och garnera eventuellt med ätliga blommor. Servera genast.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: