Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp
12 portioner
Förberedas dagen innan festdagen.
12 st frysta portionssmördegs vol au venter
1 stor zucchini (squash) skuren i centimeterstora tärningar
1/4 dl finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
20 gram smör
1 liter färska champinjoner delade i 4 klyftor
1/4 dl finhackad gul lök
20 gram smör
1/2 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
Ljus maizenaredning
Salt
Vitpeppar
Till garnering
1 paket bacon finskuren
Sallad
Persilja
Gör så här:
Grädda vol au venterna enligt anvisningarna på förpackningen.
Zucchinifyllning:
Fräs zucchini, den finhackade löken och vitlöken i smöret i ca 5-10 minuter.
Låt svalna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
Svampfyllning:
Stek svamp och lök i smöret i ca 5-10 minuter utan att det tar färg.
Tillsätt vitt vin, buljongtärningen och grädde. Låt småkoka tills hälften av vätskan återstår (ca 15-20 minuter).
Red av med maizena och smaka av med salt och vitpeppar.
Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
Stek baconstrimlorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
På festdagen
Värm vol au venterna i ugn 200grader i ca 5 minuter och ta sedan av locken.
Värm upp båda fyllningarna och rosta det stekta baconet i en het torr panna.
Fördela zucchinifyllningen i botten av vol au venterna och fyll upp med svampfyllningen.
Strö över baconcrispet och garnera assietterna med sallad, lägg på kvistar av persilja på vol au venten och servera genast.
|