Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp

12 portioner
Förberedas dagen innan festdagen.

12 st frysta portionssmördegs vol au venter

1 stor zucchini (squash) skuren i centimeterstora tärningar
1/4 dl finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
20 gram smör

1 liter färska champinjoner delade i 4 klyftor
1/4 dl finhackad gul lök
20 gram smör
1/2 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
Ljus maizenaredning
Salt
Vitpeppar

Till garnering
1 paket bacon finskuren
Sallad
Persilja

Gör så här:
Grädda vol au venterna enligt anvisningarna på förpackningen.

Zucchinifyllning:
Fräs zucchini, den finhackade löken och vitlöken i smöret i ca 5-10 minuter.
Låt svalna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

Svampfyllning:
Stek svamp och lök i smöret i ca 5-10 minuter utan att det tar färg.
Tillsätt vitt vin, buljongtärningen och grädde. Låt småkoka tills hälften av vätskan återstår (ca 15-20 minuter).
Red av med maizena och smaka av med salt och vitpeppar.
Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

Stek baconstrimlorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Värm vol au venterna i ugn 200grader i ca 5 minuter och ta sedan av locken.
Värm upp båda fyllningarna och rosta det stekta baconet i en het torr panna.
Fördela zucchinifyllningen i botten av vol au venterna och fyll upp med svampfyllningen.

Strö över baconcrispet och garnera assietterna med sallad, lägg på kvistar av persilja på vol au venten och servera genast.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: