Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Gratinerad löksoppa förrätt

Förbereds en till två dagar innan festdagen

12 portioner

12 gula lökar
25g smör eller margarin
4 msk vetemjöl
2 l vatten
4 tärningar hönsbuljong
4 lagerblad
1,5 tsk torkad timjan
2 dl torrt, vitt vin
vitpeppar och ev. salt
12 skivor formbröd
3-4 dl riven ost

Gör så här:
Skala löken och skiva den tunt. Fräs därefter löken guldgul i en stor gryta eller kastrull tillsammans med matfettet.
Pudra över mjölet och rör ut det väl.
Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar , lagerblad och timjan.
Småkoka under lock i ca 15 minuter.
Tillsätt vinet och smaka av med peppar, och eventuellt salt.
Låt soppan svalna och förvara övertäckt i kyl fram till festdagen.
Rosta brödskivorna och skär bort kanterna.
Skär varje skiva i ca 12 krutonger.
Förvara i plastpåse fram till festdagen

På festdagen
Värm upp soppan och fördela i tallrikar.
Fördela brödkrutongerna över soppan, och den rivna osten över till sist.
Gratinera i ugn i 200° ca 4-5minuter, eller till osten smält.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: