Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn
12 portioner
Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen
500 gr kräftstjärtar
2 dl Creme Fraiche
2 msk chilisås
4 msk finklippt dill
2 tsk hummerfond på flaska
2 pressad vitlöksklyfta
1 msk sherry
1 tsk dillfrö
2 krm cayennepeppar
2 krm citronpeppar
1 blad gelatin
24 skivor formfranska
Garnering
Dillvippor
2 citroner
1 rödlök
1 huvud isbergssallat
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt.
Grovhacka kräftstjärtarna. Blanda kräfthacket med Creme Fraiche och chilisås.
Stöt dillfröna fint i mortel. Rör ner dillfrö, dill, vitlök, sherry, hummerfond, cayenne- och citronpeppar. Mixa moussen med mixerstav eller i matberedare. Krama ur gelatinbladet och smält på låg värme. Rör ner det smälta gelatinet noggrannt i kräftmoussen. Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
Västerbottenflarn
12 st
Kan förberedas 2-3 dagar före festdagen
200 gram västerbottenost
Gör så här:
Fördela osten på bakplåtspapper i 12 små rundlar ca 6 cm i diameter.
Grädda flarnen i 200° tills de är gyllengula och knapriga. Låt svalna och förvara i kyl fram till festdagen.
På festdagen
Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Bred ett tunt lager kräftmousse på hälften av brödskivorna och fördela resten av moussen på de resterande brödskivorna. Lägg brödskivorna med det tunna lagret mousse överst. Fördela sallaten på tallrikarna och placera kanapéerna på sallaten. Garnera med citron, dillvippor, rödlök och västerbottenflarnen.
|