Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Laxtoast med senapsaioli

12 portioner

Förbereds dagen innan festdagen

12 skivor formfranska
600g gravad lax
300 g kräftstjärtar

Senapsaioli
6 äggulor
3 msk söt, stark senap
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk vatten
75 g smält smör eller margarin
3 msk finhackad dill
salt
peppar

Till garnering

Olika salladssorter och dillvippor

Gör så här:
Börja med aiolin:
Blanda ägg, senap vitlök och vatten i en skål, rör om väl.
Placera skålen över en kastrull med vattenbad och låt sjuda till äggblandningen börjar tjockna.
Vispa ner det smälta smöret, lite åt gången i en fin stråle. Fortsätt vispa och sjuda tills aiolin fått lagom konsistens.
Tag av aiolin från värmen och vispa den kall.
Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.

Rosta brödskivorna och skär bort kanterna, eller ta ut cirklar med hjälp av ett glas.
Lägg brödskivorna på en plåt och bred ett tunt lager aioli över och fördela laxen på toastbitarna.
Garnera med kräftstjärtar och den resterande aiolin.
Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Skär olika salladssorter i strimlor och fördela på assietter.
Placera en toast på varje assiett och garnera med dillvippor.
Servera genast


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: