Hem Partydags | Hem


+Om mat
+Recept förrätter
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter
+Efterrätter
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Smördegshjärta med västkuströra och tomatros förrätt

12 portioner

Västkuströran kan förbereds en till två dagar innan festdagen, men blir allra bäst om den rörs ihop strax innan servering.

6 plattor färdig fryst smördeg
2 kokat humrar eller motsvarande mängd konserverad eller fryst
250g skalade räkor
1 burk musslor i vatten
250g vit sparris
1/2 huvud av isbergssallat
1 liten burk stenbitsrom
2,5 dl créme fraiche
1/4 dl hackad dill
3/4 dl majonäs
salt och svartpeppar
1 ägg

Tillbehör
12 tomater
dillvippor
3 burkar stenbitsrom

Gör så här:
Tag köttet ur humrarna och hacka det.
Låt sparrisen rinna av och hacka den i ca 1 cm stora bitar.
Dela musslorna på mitten och låt dem rinna av ordentligt.
Blanda samman alla ingredienser utom sallaten och smaka av med salt och peppar.
Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Skala långa, tjocka strimlor av tomaterna med en potatisskalare och rulla ihop dem till rosor.
Strimla isbergssallaten fint och blanda ner i röran.
Kavla ut smördegen lätt och tag ut 2 hjärtan per platta med mått (alternativt delar man bara på bitarna, och får fyrkanter istället), pensla med ägg och grädda i 225° i ca 8 minuter, eller tills de fått fin färg.
Låt svalna och dela dem sedan mitt itu, så att du får en botten och ett lock.
Fördela västkuströran på bottnarna och lägg på locken.
Lägg ett hjärta på varje assiett. Garnera med tomatros, dillvippor och stenbitsrom.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: