Kräftsoppa förrätt recept
12 portioner
2 st hackade gula lökar
3 vitlöksklyftor
25g smör eller margarin
1 burk krossade tomater
1 dl tomatpuré
3 msk dillfrön
2 msk strösocker
5 msk hummerfond
4 fiskbuljongtärningar
16 dl vatten
2 tsk cayennepeppar
2 tsk salt
1 tsk tabasco
4 dl vispgrädde
5 msk vetemjöl
300g kräftstjärtar
Garnering
dillkvistar
Gör så här:
Fräs löken och vitlöken i smöret, tillsätt alla ingredienser utom grädde, mjöl och kräftstjärtarna.
Koka upp och låt småkoka under lock ca 20 minuter.
Sila över soppan i en ny kastrull, och låt koka upp igen.
Rör noggrant ut mjölet i grädden vispa ner redningen i soppan.
Småkoka åter i ca 5-10 minuter.
Låt soppan svalna och för vara övertäckt i kyl fram till festdagen.
På festdagen
Värm upp soppan och tillsätt kräftstjärtarna precis innan servering, garnera med en stor dillvippa.
|