Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Kräftsoppa förrätt recept

12 portioner

2 st hackade gula lökar
3 vitlöksklyftor
25g smör eller margarin
1 burk krossade tomater
1 dl tomatpuré
3 msk dillfrön
2 msk strösocker
5 msk hummerfond
4 fiskbuljongtärningar
16 dl vatten
2 tsk cayennepeppar
2 tsk salt
1 tsk tabasco
4 dl vispgrädde
5 msk vetemjöl
300g kräftstjärtar

Garnering
dillkvistar

Gör så här:
Fräs löken och vitlöken i smöret, tillsätt alla ingredienser utom grädde, mjöl och kräftstjärtarna.
Koka upp och låt småkoka under lock ca 20 minuter.
Sila över soppan i en ny kastrull, och låt koka upp igen.
Rör noggrant ut mjölet i grädden vispa ner redningen i soppan.
Småkoka åter i ca 5-10 minuter.
Låt soppan svalna och för vara övertäckt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Värm upp soppan och tillsätt kräftstjärtarna precis innan servering, garnera med en stor dillvippa.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: