Toast Skagen förrätt recept
12 portioner
förbereds en till två dagar innan festdagen
12 skivor vitt formbröd
smör eller margarin
1,5 kg oskalade räkor
2 stora knippor dill
3 dl majonäs
2 finhackade schalottenlökar
salt och peppar
300g löjrom eller stenbitsrom
Garnering
1 litet salladshuvud
1 citron
Gör så här:
Skala och hacka räkorna.
Spara några fina dillvippor till garneringen och finhacka resten.
Blanda samman räkor, dill, majonäs och lök. Smaka av med salt och peppar.
Täck över med plast och förvara i kyl fram till festdagen.
På festdagen
Fördela salladsbladen på tallrikarna
Rosta brödskivorna eller stek dem på båda sidor i lite smör i stekpanna.
Skär bort kanterna och placera brödet på salladsbladen.
Fördela räkblandningen på brödet, lägg en klick rom på varje och garnera med en citronskiva och en dillvippa.
|