Hem Partydags | Hem


+Om mat
+Recept förrätter
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter
+Efterrätter
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Toast Skagen förrätt recept

12 portioner

förbereds en till två dagar innan festdagen

12 skivor vitt formbröd
smör eller margarin
1,5 kg oskalade räkor
2 stora knippor dill
3 dl majonäs
2 finhackade schalottenlökar
salt och peppar
300g löjrom eller stenbitsrom

Garnering
1 litet salladshuvud
1 citron

Gör så här:
Skala och hacka räkorna.
Spara några fina dillvippor till garneringen och finhacka resten.
Blanda samman räkor, dill, majonäs och lök. Smaka av med salt och peppar.
Täck över med plast och förvara i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Fördela salladsbladen på tallrikarna
Rosta brödskivorna eller stek dem på båda sidor i lite smör i stekpanna.
Skär bort kanterna och placera brödet på salladsbladen.
Fördela räkblandningen på brödet, lägg en klick rom på varje och garnera med en citronskiva och en dillvippa.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: