Hem Partydags | Hem


+Om mat
-Förrätter recept
 Laxpaté
 Vol au vent
 Laxtoast
 Hummersoppa
 Chévre Toast
 Sparrismousse
 Tunnbrödkorgar
 Kantarellsoppa
 Kräftmoussekan.
 Gourmetsallad
 Hummersallad
 Paprikasoppa
 Gravad Laxrulle
 Kycklingpaté
 Smördegshjärtan
 Färsk sparris
 Toast Skagen
 Strömming
 Laxbakelse
 Créme Saint Germain
 Räkbakelse
 Entrésmörgås
 Löksoppa
 Krispig sallad
 Risotto
 Kräftsoppa
+Varmrätter recept
+Efterrätter recept
+Menyförslag
+Råvaror
+Dryck
+Omvandlare
+Övrigt

Om oss

Sparrismousse med hummersås

Förbereds en till två dagar innan festdagen

12 portioner

0,5 kg konserverad vit sparris
2 dl hårt vispad grädde
25 gr smör
2 msk mjöl
1 dl mjölk
0,5 dl sparrisspad
8 gelatinblad
några droppar tabasco
0,5 tsk citronsaft
salt
peppar

Till garnering
400 gr skalade räkor
Dillvippor

Gör så här:
Ta upp den vita sparrisen och låt den rinna av. Ta vara på ½ dl av spadet.
Mixa den till en slät puré och blanda med den hårt vispade grädden, ställ åt sidan.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet. Rör ut med mjölken och sparrisspadet.
Låt småkoka i 10 minuter och ta sedan kastrullen från värmen. Tillsätt citronsaft.
Smaka av med tabasco salt och peppar.
Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i blandningen. Rör noggrant och låt sedan blandningen svalna.
Rör försiktigt ner den svalnade blandningen i sparrispurén. Smaka ev. av med extra salt och peppar.
Släta till ytan och täck med plast. Förvara i kyl fram till festdagen.

Hummersås
2 paket Kelda fisk- och skaldjurssoppa
4 msk chilisås
4 tsk Bong’s hummerfond på flaska
2 msk Sherry
Ljus Maizenaredning

Gör så här:
Häll soppan i en kastrull, tillsätt chilisås, fond och Sherry.
Koka upp och red den med ljus Maizenaredning till en sås.
Låt svalna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

På festdagen
Vispa upp den kalla såsen ordentligt och fördela den på assietter eller i glas.
Forma ägg av sparrismoussen och placera på såsen.
Garnera med skalade räkor och dillvippor.
Servera genast.


Om mat: | Recept förrätter: Laxpaté med sparris och räkor - Vol au vent med gräddstuvade champinjoner och baconcrisp - Laxtoast med senapsaioli - Hummersoppa med kummingrissini - Toast med honungsgratinerad chévre och valnötter, med paramarosoer på rödlöks- och ruccolabädd - Sparrismousse med hummersås - Tunnbrödkorgar med rökt pepparrotsröra och stenbitsrom - Kantarellsoppa - Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn - Liten gourmetsallad - Krämig hummersallad på gurknudlar - Gul paprikasoppa med sting - Gravad Laxrulle med löjrom och ruccolahack - Kycklingpaté med örtsås - Smördegshjärtan med västkuströra och tomatros - Färsk sparris med hasselnötsvinägrätt - Toast Skagen - Tre sorters strömming - Laxbakelse - Créme Saint Germain - Räkbakelse - Entrésmörgås med chilisill och julens kryddor - Gratinerad Löksoppa - Krispig sallad med valnötter - Cahminjon- och parmesanrisotto - Kräftsoppa | Recept varmrätter: | Recept efterrätter: | Menyförslag: | Råvaror meny: | Dryck meny: | Omvandlare meny: | Övrigt meny: | Om oss: